Van Wees Oil ®
Oil for Champions

Research & development: onze ontwikkelingen

Van Wees Oil is een innovatief bedrijf dat constant haar producten blijft ontwikkelen en verbeteren. Dat de ontwikkelingen niet stil hebben gestaan is te merken aan de zeven wereldprimeurs die Van Wees Oil in de afgelopen vijf jaar heeft gerealiseerd.

  • 5W60SRG en 5W60SRG+ raceolie zijn in 2008 geboren voor snelle (race) auto’s, inboard watersport motoren en snelle buitenboard motoren;
  • 5W60MSRG, dé raceolie voor motorfietsen, volgt al snel in 2009;
  • 75W250LS, een olie voor versnellingsbakken en cardanaandrijvingen die maar liefst 70% meer bescherming biedt dan met een 75W140LS olie, doet ook in 2009 zijn intrede;
  • In 2010 wordt ons Drink Water Antivries geboren. Onze DWA Puur heeft naast zijn functie als antivries ook de eigenschap dat het desinfecterend werkt om rotten van stilstaand water tegen te gaan;
  • Super Dot 4 remvloeistof wordt ook in 2010 gelanceerd. Onze Super Dot 4 is de remvloeistof met het hoogste kookpunt ter wereld, tot maar liefst 330 graden Celsius;
  • Met de komst van onze Bio-G12+XT koelvloeistof in 2011, bieden wij de eerste koelvloeistof ter wereld aan die niet giftig en volledig biologisch afbreekbaar is. Speciaal voor motoren met een silicone houdende koelvloeistof hebben we ook de Bio-G12++ ontwikkeld.
  •  

  • Eind 2012 komt Van Wees Oil met een geheel nieuwe ontwikkeling binnen een voor ons nieuwe markt. Wij introduceren in december 2012 onze Bio-CV-Fluid; een niet-giftige en volledig biologisch afbreekbare verwarmingsvloeistof voor CV installaties.

Met deze ontwikkelingen houdt het natuurlijk niet op. Van Wees Oil blijft veel tijd en aandacht besteden aan Research & Development. Ook in 2012 hopen we met drie nieuwe producten op de markt te komen. Hou de site in de gaten om op de hoogte te blijven van deze nieuwe producten.

 

In opdracht ontwikkelen van olie, koelvloeistoffen en andere smeermiddelen

Naast het ontwikkelen van olieproducten voor algemeen gebruik, doen we dit ook voor klanten met specifieke wensen.  Zo kan een fabrikant van motoren  zijn wensen en eisen voor een olie of ander middel kenbaar maken in een oriënterend gesprek. Van Wees Oil zal dan de mogelijkheden voor de ontwikkeling van een dergelijk product bestuderen om te kijken of het product daadwerkelijk gemaakt kan worden. Wij streven er naar om dit onderzoek binnen een maand af te ronden en verder met de klant in gesprek te gaan. Kan het product gemaakt worden, dan volgt de productie, het testen en optimaliseren van het smeermiddel. Dit traject duurt gemiddeld 18 maanden. 

Uiteraard kan de klant, tegen betaling, een exclusiviteitsclausule afsluiten. Heeft u interesse in een ontwikkeltraject voor een nieuw smeermiddel of koelproduct, neem dan contact met ons op.  


test

Copyright © 2015 - All Rights Reserved - Van Wees Oil BV