Van Wees Oil ®
Oil for Champions

DWA Puur, drinkwaterantivries

In 2010 is de geboorte van onze drinkwaterantivries, een pure antivries met een dubbele werking. In tegenstelling tot elk ander merk is onze DWA Puur ook nog eens desinfecterend om het rotten van stilstaand water tegen te gaan.

Antivries voor drinkwatersystemen is een niet giftige, onverdunde, biologisch afbreekbare drinkwater antivries op basis van monopropyleenglycol* en corrosie-inhibitoren. Antivries voor drinkwatersystemen biedt bescherming tegen bevriezing van het drinkwatersysteem, watertank, toilet en afvoer tijdens de winteropslag. Het beschermt metalen als staal, koper, messing, aluminium, soldeersel tegen corrosie, en ook tegen scheurvorming als gevolg van kou.

Onze DWA voorkomt hinderlijke vorming van kalkafzetting, schuimvorming, sludge en lekkage. Het tast geen rubber, metaal of kunststoffen aan. Verder voorkomt het bacteriegroei, door de milde antiseptische werking.
Antivries voor drinkwatersystemen geeft een permanente gegarandeerde vorstbeveiliging tot –51ºC en kan zowel onverdund als verdund gebruikt worden.

Omdat dit product niet giftig is en volledig biologisch afbreekbaar kan het veilig worden geloosd in het milieu.

Antivries voor drinkwatersystemen geeft een vorstbeveiliging bij de volgende verdunningen:
Specifieke waarden:   
• Bescherming tot -55 graden Celsius bij 70% antivries. 
• Bescherming tot -36 graden Celsius bij 54% antivries.
• Bescherming tot -26 graden Celsius bij 40% antivries.
• Bescherming tot -11 graden Celsius bij 25% antivries.

*Mono-propyleenglycol is niet geclassificeerd als schadelijk en is een alternatief voor mono-ethyleenglycol.

Onze drinkwaterantivries is biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk en niet schadelijk! 
Meer weten? Neem gerust contact met ons op via info@vanweesoil.nl.

Of download hier het product informatie blad voor Drink Water Antivries.

 

Waarschuwing/mededeling voor het winterklaar maken van uw boot

Vele kant en klare drinkwaterantivries merken gebruiken de zogenaamde 'copperburst temperatuur' om de bescherming tegen vorst aan te geven. De copperburst temperatuur komt uit de jaren 20 van de vorige eeuw welke bedacht is door de loodgietersvereniging in New York. In de jaren 20 was dit belangrijk om het scheuren van de koperen leidingen te voorkomen bij grote flatgebouwen met een centraal verwarmingssysteem.


Ter vergelijking, een drinkwater antivries met een copperburst temperatuur van -46 graden Celsius bevriest al bij -11 graden Celsius. Echter bij het winterklaar maken zal na het aftappen van het water er altijd een kleine hoeveelheid in de leidingen van uw boot achter blijven. Dit restant water heeft grote invloed op de vorstbeveiliging van bovengenoemd product. In de praktijk zal de vorstbeveiliging dan niet op -11 graden Celsius zitten, maar slechts op -6 of -7 graden Celsius. Hetgeen tot grote gevolgschade/ongemakken kan leiden.


Dat is ook de reden dat Van Wees Oil met zijn kant-en-klaar product begint met een vorstbescherming vanaf -26 graden Celsius, zodat u ook bij een verdunning met het restantwater altijd nog een beveiliging over houdt van -20 graden. De copperburst temperaturen worden vooral gebruikt bij Amerikaanse en Engelse leveranciers.
Wilt u een volledige lijst ontvangen met de merken die de copperburst methode gebruiken, dan kunt u dit opvragen via info@vanweesoil.nl.



test

Copyright © 2015 - All Rights Reserved - Van Wees Oil BV