Van Wees Oil ®
Oil for Champions

Van wees Oil en Koelvloeistof

De Koelvloeistoffen van Van Wees Oil worden in een uitgebreid scala toegepast, zoals personenauto’s. vrachtwagens, bouwmachines, bussen, stationaire-en scheepsmotoren. De koelmiddelen worden ondersteund door een lijst van belangrijke OEM goedkeuringen (Original Equipment Manufacturer).

Producten zijn beschikbaar als concentraat, ready-mix of superconcentraat (inhibitor pakket). De basisvereiste van koelvloeistof is om de warmte te verplaatsen van de kern van de verbrandingsmotor naar de radiator, waarbij de vloeistof wordt gekoeld door de luchtstroom. Daarnaast beschermt de koelvloeistof tegen bevriezing en koken, het gehele jaar door. Warmteoverdracht eigenschappen, invriezen en kokend bescherming worden voornamelijk bepaald door de basisvloeistof. Veelgebruikte basisvloeistoffen zijn mengsels van monoethyleenglycol/water of monopropyleneglycol/water of gewoon water als er geen behoefte aan bescherming tegen bevriezing. Corrosiebescherming wordt vooral bepaald door het type en het niveau van corrosie inhibitie additieven.

Onderscheid wordt gemaakt tussen organische inhibitors en mineralen (ook wel anorganische)-inhibitors. Afhankelijk van de aard van inhibitoren, die vaak worden ingedeeld in de volgende types techniek: OAT (Organic Additves Technology) koelmiddelen.

Onze organische koelmiddelen maken gebruik van niet afbreekbare organische anti-corrosie inhibitors.
Lobrid koelmiddelen De combinatie van een organische inhibitor met een klein percentage minerale inhibitors leidt tot de zogenaamde “lobrid” koelvloeistoffen.
Hybrid koelmiddelen De combinatie van hoofdzakelijk minerale inhibitors met een klein percentage organische inhibitors die leidt tot de formulering van hybrid koelmiddelen.
Traditionele koelmiddelen Deze koelmiddelen zijn alleen met minerale inhibitors samengesteld.
BIO Koelmiddelen Deze middelen zijn speciaal ontwikkeld om de natuur te beschermen, en zijn alleen met biologisch afbreekbare inhibitors ontwikkeld.

Van Wees Oil levert een breed productscala met koelmiddelen waarin allerlei verschillende technologieën worden toegepast.

PERFORMANCE versus TECHNOLOGIE In de afgelopen jaren hebben de koelmiddelen bij automobielfabrikanten een verhoogde aandacht gekregen. De ontwikkeling van krachtigere en efficiëntere motoren, alsmede het uitgebreide gebruik van nieuwe materialen (bijv. aluminium legeringen, nieuwe elastomeren) hebben geleid tot nog strengere eisen aan de koelmiddelen. Dit is waarom innovatie en vindingrijkheid kernwaarden zijn van, van Wees Oil en waarom de meeste van onze producten worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de OEM’s (Original Equipment Manufacturers.

test

Copyright © 2015 - All Rights Reserved - Van Wees Oil BV