Van Wees Oil ®
Oil for Champions

De geschiedenis van Van Wees Oil

Het bedrijf is opgericht in 1996 met als voornaamste doel leverancier te zijn voor garagebedrijven en tuningsbedrijven op het gebied van motorische en optische tuning.
Na een aantal jaren in deze branche als toeleverancier te werken, werd de vraag naar een goede raceolie steeds duidelijker en begon voor Van Wees Oil de ontwikkeling en onderzoek.

 

Olie ontwikkeling voor coureurs

De meeste oliën die werden gebruikt bleken niet bestand tegen langdurige zware belastingen en omstandigheden. De problemen met de olie kwamen vooral aan het licht bij een 4 tot 6 uurs race. Had een coureur een tijdje in de slipstream van een ander gereden, dan was er door het gebrek aan rijwind koeling een grote kans dat de olie gekraakt raakte en de motor uit viel met schade.

In 1999 na ruim anderhalf jaar van ontwikkelen en testen, werd de eerste olie van Van Wees Oil op de markt gezet; een olie met een 5W50 viscositeit. Deze 5W50 was uniek door zijn sublieme smeereigenschappen en zijn hoge stabiliteit, ook bij temperaturen boven de 100 graden Celcius.
De testrijders die deze olie gebruikten in de rally waren vooral enthousiast omdat,  na een seizoen van racen, de motor nauwelijks tot geen slijtage vertoonde. Ander eigenschappen die opgemerkt werden waren een iets hoger stationair toerental en dat de motor stiller werd. Een belangrijke derde eigenschap van de 5W50 olie van Van Wees Oil  was dat de motor op de vermogensbank duidelijk meer vermogen had.

 

Nog meer wereldprimeurs

Na deze eerste primeur zijn we doorgegaan met het ontwikkelen van betere oliën die vooral zijn toepassing konden vinden in een race setting. Dat de wereldprimeur van 1999 iets unieks was blijkt uit het feit dat we pas in 2008, na weer een lange periode van research, opnieuw met een wereldprimeur op de markt kwamen. De geboorte van twee van onze 5W60 SRG oliën was een feit.

De eerste 5W60, de SRG uitvoering ( Super Racing Grade ) was ontwikkeld voor het gebruik in race auto’s dan wel auto’s waar meer vermogen uit werd gehaald. Een tweede toepassing van deze olie werd gevonden  in een marine setting, namelijk de inboard motoren met veel vermogen. De tweede 5W60, de SRG+ is ontwikkeld voor de buitenboord motoren die  sportief tot zeer sportief  worden gebruikt, dus ook voor race omstandigheden. De laatste 5W60, de MSRG op de markt sinds 2009, is puur gemaakt voor motorfietsen met een vermogen van meer dan 100 Pk. De 5W60MSRG olie vindt  daarnaast ook gretig aftrek bij motorfietsen die door langdurig gebruik wat olie verbruikten.

De positieve eigenschappen van deze 5W60 oliën laten alle andere oliën in elke test verbleken. Een kookpunt van ver over de 300 graden Celcius, een viscositeitsindex van 193 en het totaal terug brengen van iedere vorm van olieverbruik, zijn slechts enkele van de eigenschappen die alle andere merken hopen te vinden.

 

Koelvloeistof ontwikkeling

Naast het steeds maar doorontwikkelen van motorolie zijn we ook actief op het gebied van koelvloeistoffen. Men spreekt van koelvloeistof zodra men antivries mengt met gedemineraliseerd water. Met gepaste trots kunnen we melden dat we sinds juni 2011 onze laatste wereldprimeur hebben met een niet giftige koelvloeistof. Dit product is geschikt voor alle motoren, waar geen siliconenhoudende koelvloeistoffen worden gebruikt, en is ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar. Dit product is uniek in de wereld.

Dat we doorgaan met ontwikkelen blijkt uit het feit dat 25% van onze tijd in R&D zit. We houden alle ontwikkelingen strak in de gaten zodat onze klanten altijd de beschikking hebben over de laatste innovaties op het gebied van olie en antivries.

test

Copyright © 2015 - All Rights Reserved - Van Wees Oil BV